Her finner du nyheter knyttet til naturen som læringsarena. Det kan være forskning, kronikker eller inspirasjon knyttet til temaet.
Husker du hvor magisk nærskogen var da du var barn? Hundremeterskogen var fristedet der du kunne fordype deg i hyttebygging, blåbærplukking, gjemsel, og mange andre små og store eventyr.
Med uteskole fikk enkelte av elevene et undervisningsrom hvor de i mye større grad kjente på mestring og frihet enn de gjorde i klasserommet
Elevundersøkelsen viser at norske elever er mindre motiverte, og gjør det dårligere i flere fag. Regjeringens planlagte kur er en mer praktisk og variert skole, og det er nok en grunn til å verne om nærnaturen.
Det å ta barna med ut i naturen gir mer variert læring, bedre miljø og mer trivsel. Slik kan ansatte i skoler, barnehager og SFO lykkes
Skolen har et stort potensial til å benytte seg av uteskole i andre fag enn kroppsøving og naturfag.
120 millioner til nytt utstyr til skolene er bra. Men når skal lærerne få kompetansen de trenger til å sikre elevene mer praktisk undervisning?
Nylig fikk 320 gira lærerstudenter opplæring i uteskole, i regi av Norsk Friluftsliv og Høgskulen på Vestlandet. Målet er at dette skal bli normen for alle lærere i Norge.
Regjeringen vil snu studentflukten fra lærerutdanningen, og gjøre elevenes skolehverdag mer praktisk, variert og undrende. For å få til det, må de åpne dørene til naturens klasserom.
Norsk forskningsprosjekt er verdens første til å undersøke effekten av uteskole på hjernemodning og stress hos elever. Funnene er slående
Når deler av norskopplæringa foregår ute i naturen, får elevene utviklet sine språkferdigheter slik at tekstene de skriver både blir mer detaljrike og mer presise.
Uten levende uteområder med gjørme, gress og trær, går barna glipp av en viktig lærdom: at de selv er med på å forandre verden.
Både dybdelæring og uteskole er i vinden i norsk skole. Øystein Winje har gjennomført et doktorgradsprosjekt om dette, og her er hans funn.
Natur og uterom gir mange muligheter som faglig og sosial læringsarena.
Skolenes jobb framover er å reetablere de trygge, sosiale felleskapene som unge har savnet i 2,5 år. For å klare det har de alt å vinne på å ta elevene med ut.
Våren 2023 skal regjeringen legge frem ny stortingsmelding om folkehelse. Den nasjonale arbeidsgruppen for bedre uteområder i skoler og barnehager har spilt inn fem anbefalinger som vi mener bør tas med i folkehelsemeldingen .
Når teoritungt fagstoff flyttes ut i den virkelige verden, får elevene lære med alle sansene. Slik gir naturen som læringsarena en unik mulighet for dybdelæring i praksis.
Hof skoles nye utendørs klasserom i grønne omgivelser gir unike læringsmuligheter for elevene.